Ondersteuning in groenbeleid

Groen is een belangrijk onderdeel van de meeste beleidsagenda's

Als u betrokken bent bij groenbeleid heeft u de afgelopen jaren ongetwijfeld informatie van een van deze organisaties onder ogen gehad. Zij promoten de baten van stadsgroen.
Logo Vitale Groenestad
Logo teeb stad
De Groene Stad

Om actief met de baten van groen aan de slag te gaan, heeft u waarschijnlijk meer, en gedetailleerdere informatie nodig:

  • Zou functionelere beplanting een onderdeel van de oplossing van uw specifieke beleidskwesties kunnen zijn? 
  • Van welke baten is de werking hard aangetoond, en van welke is het twijfelachtig?
  • Van welke baten zijn in Nederland de grootste effecten en de grootste financiële voordelen te verwachten?
  • Hoe functioneren groene oplossingen in vergelijking met technische oplossingen?
  • Als er keuzes moeten worden gemaakt tussen verschillende groene maatregelen, is er dan wat bekend over hun doeltreffendheid? Bijvoorbeeld: is het voor een betere waterhuishouding beter om te investeren in aanleg van wadi’s of in een groene daken subsidie?

Actifolia kan u ondersteunen met informatie uit wetenschappelijk onderzoek bij het maken van beleidskeuzes op groengebied. Dit kan in de vorm van een rapport of kort overzicht, naar wens voorzien van wetenschappelijke referenties. Het kan ook in de vorm van een presentatie, of beide.
 
Een andere optie is een presentatie over de baten van groen in uw gemeente. Dit is vooral interessant als u andere betrokken partijen op een lijn probeert te krijgen, om samen met behulp van groen een probleem aan te pakken. Of misschien zelfs verschillende problemen, want multifunctionaliteit is het sterke punt van groen!

Rudbeckia Met Vlinder
Onkruid Bestrijden Met Heet Water 3
Groen Dak Voor Treinen